OS POLIGONI

Talsu pilsētas OS poligons (TOP).


KARTES

REZULTĀTU IEVADE

REZULTĀTI

Orientēšanās (OS) poligons – brīvi izvēlētā laikā, individuāliem orientēšanās treniņiem pieejama teritorija ar dabā izvietotiem stacionāriem kontrolpunktiem un kartes lejupielādes iespēju internetā.

Talsu pilsētas orientēšanās poligons paredzēts visiem interesentiem – gan tiem, kas jau prot orientēties, gan tiem, kas to vēl nekad nav pamēģinājuši. Sportiskāk noskaņotie centīsies skrienot pēc iespējas ātrāk veikt distanci, kamēr tie, kas mēģinās pirmoreiz – skaistā pastaigā sajutīs aizraujošo un magnētisko kontrolpunktu meklēšanas un atrašanas prieku.

Talsu pilsētas OS poligons (TOP) izveidots Talsu pilsētas centrālajā daļā 2008. g. decembrī, ieviešot projekta “Iesaisties, iepazīsti, orientējies!” aktivitātes.

Talsu pilsētas OS poligona izveides mērķis ir iepazīstināt Talsu novada iedzīvotājus un viesus ar aizraujošo orientēšanās tautas sportu, kā veselīga dzīvesveida, ģimenes un sabiedrības visdažādākos slāņus saliedējošu fizisko aktivitāti tiem pieejamā un viegli sasniedzamā vidē – Talsu pilsētā.

Talsu pilsētas orientēšanās poligons (TOP) apmeklējams 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 12 mēnešus gadā. TOP izveidots Talsu pilsētas centrālajā daļā, kur dabā – pie ēku sienām, stabiem, žogiem u.c. objektiem izvietoti 15 stacionārie kontrolpunkti. Kontrolpunkts ir ap 10 x 12 cm liela metāla plāksnīte ar kontrolpunkta numuru un projekta atbalstītāju simboliku. Tā pieskrūvēta pie objekta un droši atpazīstama vismaz no 1 m attāluma.


AR KO SĀKT: izvēlies vienu no 4 distancēm, lejupielādē tās karti, izdrukā to, apģērbies tā, lai vari brīvi kustēties un dodies uz starta vietu.
DISTANCES: TOP pieejamas 3 dažādas pavēles* distances:
1) mazā – 6 KP, 1,9 km, M 1:5000, [kartes lejupielāde]
2) vidējā – 10 KP, 3,0 km, M 1:5000, [kartes lejupielāde]
3) garā – 15 KP, 3,7 km, M 1:5000, [kartes lejupielāde]
4) kā arī izvēles distance** 15 KP, ?? km (atkarībā no ceļu izvēles) M 1:5000, [kartes lejupielāde]
* pavēles distance – kartē norādītie kontrolpunkti jāapmeklē pavēles secībā (tā, kā tie savienoti ar līnijām konkrētās distances kartē)
** izvēles distance – brīvi izvēlētā secībā jāapmeklē visi kartē atzīmētie kontrolpunkti.
STARTS: pie Talsu Tautas nama (TIC) durvīm – Talsos, Lielā ielā 19/21, kur izvietota TOP starta un finiša plāksnīte.
KĀ VEIKT DISTANCI: sāc savu skrējienu (pastaigu) no starta vietas – brīvi orientējoties apvidū, apmeklējot kontrolpunktus kartē norādītajā secībā (vai brīvā secībā, ja veic izvēles distanci) līdz nonāc atpakaļ finišā.
ATZĪMĒŠANĀS: pieskaroties ar roku kontrolpunkta plāksnītei.
FINIŠS: turpat, kur starts.
LAIKA KONTROLE: TOP distances var veikt gan ar, gan bez laika kontroles. Ja esi nolēmis savu rezultātu salīdzināt ar citiem censoņiem, pats pēc iespējas precīzāk fiksē savu distancē pavadīto laiku un pēc finiša reģistrē to kopā ar savu vārdu tepat augstāk – TOP rezultātu ievades sadaļā.
REZULTĀTI: pēc finiša reģistrē savu uzrādīto rezultātu un datumu atbilstoši veiktajai distancei. Salīdzini to ar citiem! Pēc laika vari mēģināt savu rezultātu uzlabot.
DROŠĪBA UN ATBILDĪBA: par visiem drošības aspektiem un savu rīcību apmeklējot TOP un tā kontrolpunktus pilnā mērā atbildīgs pats dalībnieks. Uzmanīgi šķērso ielas un esi pieklājīgs pret gājējiem, velosipēdistiem un visiem, kas gadās Tev ceļā! Nešķērso nožogotas teritorijas, puķu dobes un apvidus kas kartē segti ar violetu vertikālu svītrojumu!
JAUTĀJUMI: vaicā tepat blakus – runātavā.
KO DARĪT, JA IEPATIKĀS: izmēģini citas distances – lejupielādē citu distanču kartes un veic arī tās!
KO DARĪT, JA TAD IEPATIKĀS VĒL VAIRĀK: pievienojies citām OK “Ziemeļkurzeme” aktivitātēm un izmēģini orientēties mežā! Zvani: 29558706 (Aigars), 26549420 – (Andris), jautā www.okzk.lv runātavā vai iečuksti mums ko kontaktu sadaļā.

Izdrukā, skrien, ievadi!

Talsu pilsētas orientēšanās poligons izveidots īstenojot projektu “Iesaisties, iepazīsti, orientējies!” (Nr. 98/TNF2008-14-15). Projektu Talsu novada fonda 2008. gada rudens projektu programmas “Mēs savai videi”” ietvaros līdzfinansē Talsu novada fonds un Nīderlandes labdarības fonds KNHM.


OKZK os poligoni:
1. Rogaininga poligons
2. Talsu pilsēta
3. Ventspils PP.
sacensību kalendārs
aktuāli
poligons
šodien pērk torti
Jāzeps
statistika
atbalstītāji
TNF
LVM
Talsu rajona padome
Dundaga
Ieroci
Vizbulites
Ventspils
Piedzivojumu Parks